Boczek na cebuli duszony w piwie

SKŁADNIKI:

  • 1kg surowego boczku
  • 3 cebule
  • ok 250ml jasnego piwa
  • prziprawy: s├│l, majeranek, papryka
  • smalec do sma┼╝ynio

JAK ZROBI─ć?
  1. boczek umy─ç pod letnom bie┼╝─ůcom wodomi pokro─ç na konski 5x5cm
  2. boczek posoli─ç (ewyntualnie z rana zrobi─ç solanka i potrzima─ç w nij pora godzin)
  3. na ┼éymbokim do┼Ť wielkim tyglu rozgrzo─ç smalec i przirumiyni─ç boczek z ko┼╝dyj strony
  4. cebula posieka─ç na pi├│rka
  5. boczek ┼Ťci─ůgn─ů─ç z tygla ina tmtyglu lekko zarumiyni─ç cebula
  6. do ceubli dosuć majeranku i papryki, wymiyszać i położyć na wiyrch obsmażone boczki
  7. do calo┼Ťci wlo─ç piwo i dusi─ç przikryte deklym ze 2h a┼╝ boczek bydzie miynki

WSKAZÓWKA: nojlepij to smakuje z młodymi kartoflami i młodom zasmażanom kapustom