50g mandli obrać ze skóry tzn. wsypujymy mandle do miseczki i zalywomy gorkom wodom, jak skórka zacznie ciymnieć tzn że bydzie fajnie odłazić, żeby sie niy sparzić to mandle przecedzomy i dopiyro wtedy obiyromy
rozgrzywomy tyglik na łogniu, niy dodowomy żodnego tłuszczu ino prażymy mandle na suchyj patelni
przeprażone madle wsy[ujymy do osobnego naczynio
tak samo na suchyj patelni prażymy sezam ino trza dować pozór żeby sie niy spolił bo to som małe ziorka, prażymy go tak długo aż zacznie fajnie woniać
i mandle i sezam mielymy abo we młynku do kawy abo we blynderze na blank drobno
polote mandle i sezam przesypujymy do miski i poleku wlywomy miód i cołki czos miyszomy
tako masa przekłodomy do formy, równomy wiyrch, dekorujymy mandlami ze skórkom i wrażujymy do lodówki na tak długo aż styngnie