Chłodnik litewski

SKŁADNIKI:

  • 2 pynczki botwinki
  • 0,5L bulionu warzywnego abo wody
  • p├│┼é pynczka sznitlochu (szczypiorku)
  • p├│┼é pynczka koperku
  • 3 og├│rki gruntowe
  • 5 radisek (rzodkiewek)
  • 0,5L ma┼Ťlonki
  • 250ml jogurtu naturalnego
  • gar┼Ť─ç li┼Ťci szczawiu abo 2 ┼éy┼╝ki soku z cytryny
  • s├│l i pieprz

JAK ZROBI─ć?
  1. botwinka myjymy i odcinomy buraczki
  2. li┼Ťcie pokro─ç na ma┼ée konski a buraczki trza ostruga─ç i pokro─ç na plastry i mniyjsze konszczki
  3. do wielkigo garca wciepujymy buraczki,┬á zalywomy bulionym abo wodom i warzymy ok 10min, po czym dociepujymy li┼Ťcie i warzymy jeszcze ze 5min
  4. odstawiomy do wychłodniyńcio
  5. jak och┼éodnie to siekomy li┼Ťcie szczawiu abo dolywomy sok z cytryny do garca
  6. tera rychtujymy reszta sk┼éadnik├│w: ┼éog├│rki i radiski drobno pokro─ç no┼╝ym abo zetrzi─ç na tarce na rubych ┼éoczkach, przeciepa─ç do miski, posoli─ç i ┼éostawi─ç na ok 10min ┼╝eby pu┼Ťci┼éy soki
  7. sznitloch i koperek posieka─ç
  8. wszystkie sk┼éadniki dodowomy do buraczk├│w, wlywomy roztrzepano ma┼Ťlonka i jogurt naturalny
  9. wstawiomy do lodówki żeby blank ochłodło
  10. na koniec jeszcze idzie sie to doprawi─ç solom i pieprzym do smaku

WSKAZÓWKA: podowomy nojlepij blank zimny, prosto z lodówki