Churros

SKŁADNIKI:

  • 250ml wody
  • 60g masła
  • niypełno szolka mąki
  • 1 jajco
  • 1 łyżka cukru
  • troszyczka soli
  • pół łyżeczki esyncji waniliowyj albo olejku waniliowego
  • olyj do smażynio
  • drobny cukier do posucio
  • rynkow cukierniczy z końcówkom gwiazdkom

JAK ZROBIĆ?
  1. do garca wciepujymy masło, dodowomy cukier, sól i woda
  2. podgrzywomy aż masło sie rozpuści i doprowadzomy to do wrzynio
  3. do lekko gotującyj sie masy dodowomy mąka i uciyromy szpatułkom abo drewnianom łyżkom (cołki czos garniec momy na małym łogniu)
  4. jak masa momy już gładko to ściągomy z łognia i na chwila odstawiomy do lekkigo przechłodniyńcio (niy całkowitego!)
  5. dodowomy olejek waniliowy abo esyncja, wbijomy jajco i zaro uciyromy, mogymy mikserym
  6. uciyromy tak długo aż bydzie całkiym gładkie i bez grudek (trocha to może potrwać)
  7. rozgrzywomy łoluj, ciasto przekłodomy do rynkowa cukierniczego i na gorki łolyj wyciskomy podłużne konski i ucinomy
  8. smażymy do zabronocynio
  9. wyciągomy na ryncznik papiórowy i jak trocha łokapnie to obtaczomy w cukrze
WSKAZÓWKA: najlepij smakuje na ciepło