Churros

SKŁADNIKI:

  • 250ml wody
  • 60g mas┼éa
  • niype┼éno szolka m─ůki
  • 1 jajco
  • 1 ┼éy┼╝ka cukru
  • troszyczka soli
  • p├│┼é ┼éy┼╝eczki esyncji waniliowyj albo olejku waniliowego
  • olyj do sma┼╝ynio
  • drobny cukier do posucio
  • rynkow cukierniczy z ko┼äc├│wkom gwiazdkom

JAK ZROBI─ć?
  1. do garca wciepujymy masło, dodowomy cukier, sól i woda
  2. podgrzywomy a┼╝ mas┼éo sie rozpu┼Ťci i doprowadzomy to do wrzynio
  3. do lekko gotuj─ůcyj sie masy dodowomy m─ůka i uciyromy szpatu┼ékom abo drewnianom ┼éy┼╝kom (co┼éki czos garniec momy na ma┼éym ┼éogniu)
  4. jak masa momy ju┼╝ g┼éadko to ┼Ťci─ůgomy z ┼éognia i na chwila odstawiomy do lekkigo przech┼éodniy┼äcio (niy ca┼ékowitego!)
  5. dodowomy olejek waniliowy abo esyncja, wbijomy jajco i zaro uciyromy, mogymy mikserym
  6. uciyromy tak długo aż bydzie całkiym gładkie i bez grudek (trocha to może potrwać)
  7. rozgrzywomy łoluj, ciasto przekłodomy do rynkowa cukierniczego i na gorki łolyj wyciskomy podłużne konski i ucinomy
  8. sma┼╝ymy do zabronocynio
  9. wyci─ůgomy na ryncznik papi├│rowy i jak trocha ┼éokapnie to obtaczomy w cukrze
WSKAZÓWKA: najlepij smakuje na ciepło