Ciasto Barb├│rka

SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 0,5 szolki cukru
  • 0,5 szolki m─ůki pszynyj
  • 1,5 ┼éy┼╝ki kakao
  • 1 ┼éy┼╝eczka proszku do pieczynio
  • 2 galaretki zielone
  • 2 galaretki czerwone
  • 1 liter ┼Ťmietany 30%
  • 6 ┼éy┼╝ek cukru pudru
  • 5 ┼éy┼╝eczek ┼╝elatyny + 50ml wody ciep┼éyj
  • 2 kopiate ┼éy┼╝ki kakao
  • tabliczka mlycznyj czekolady
  • winogrona

JAK ZROBI─ć?
  1. wszystkie składniki na biszkopt powinny być tymperatury pokojowyj
  2. biołtka oddzielić od żółtek
  3. biołtka ubić mikserym a sztywno piana i łyżka po łyżce dodować cukier i cały czos miksować
  4. żółtka zotrzepać w misce i poleku wlywać do biołtek, cały czos miksować
  5. m─ůka, kakao i proszek do pieczynio przesio─ç, dosypa─ç do ca┼éo┼Ťci i wymiysza─ç ┼éy┼╝kom
  6. ciasto przelo─ç na blacha 25x35cm, wrazi─ç do nagrzotego piekarnika do 180oC i piyc ok 25minut
  7. wyci─ůgomy biszkopt z piekarnika i czekomy a┼╝ wych┼éodnie
  8. rychtujymy zielono galaretka - rozpuszczomy 2 tytki w 800ml wody, czekomy a┼╝ och┼éodnie, wra┼╝ujymy do lod├│wki a┼╝ zacznie tyn┼╝e─ç i taki tyn┼╝ej─ůco wylywomy na biszkopt i wra┼╝ujymy do lod├│wki a┼╝ ca┼ékiym stwardnie
  9. połowa żelatyny czyli 2,5 łyżeczki rozpuszczomy w 25ml ciepłyj wody
  10. 0,5L ┼Ťmietonki 30% ubijomy na sztywno, dodowomy 3 ┼éy┼╝ki cukru pudru i ubijomy dalij, dodowomy 1 kopiato ┼éy┼╝ka przesiotego kakao, wlywomy zimno ┼╝elatyna i miyszomy do po┼é─ůczynio sk┼éadnik├│w
  11. ca┼éo┼Ť─ç wyk┼éodomy na zielono galaretka i wra┼╝ujymy do lod├│wki ┼╝eby wytyn┼╝a┼éo
  12. teraz rychtujymy czerwono galaertka - tak samo jak zielono w 800ml, i tyn┼╝ej─ůco czerwono galaretka wylywomy na warstwa masy ┼Ťmietanowyj i wra┼╝ujymy do lod├│wki
  13. tera rychtujymy drugo po┼éowa ┼Ťmietonki i wyk┼éodomy na twardo czerwono galaretka
  14. na wiyrch trzymy czekulada mlyczno i trza to przistroić przekrotymi na pół winogronami