Ciasto czekoladowo chmurka

SKŁADNIKI:

 

  • 300g czekolady deserowyj
  • 150g mas┼éa
  • 6 jajec
  • 150g cukru
  • 250ml ┼Ťmietanki 30%
  • 250g syrka mascarpone
  • 2 ma┼ée cukry waniliowe
  • 1 opakowanie ┼Ťmietanfixa
  • ┼Ťwiy┼╝e truskawki (abo inksze owoce)

JAK ZROBI─ć?
  1. piekarnik rozgrzo─ç do 175oC , przirychtowa─ç tortownica 24cm ┼Ťrednicy
  2. Czekolada po┼éoma─ç i rozpu┼Ťci─ç razym z mas┼éym ale tak, coby tego niy zawarzi─ç
  3. do miski wbić 2 jajca a reszta jajec oddzielić biołtka od żółtek i wciepać ino żółtka
  4. jajca roztrzepać i wloć masa czekoladowo - wymiyszać aż masa bydzie gładko
  5. biołtka ubić na sztywno piana i poleku dodować cukier, cołki czos ubijać (zwykły cukier, bez cukru waniliowego)
  6. piana poleku dodowa─ç do masy i delikatnie wymiysza─ç
  7. tortownica wyłożyć papiórym do pieczynio i wloć masa
  8. wstawi─ç do nagrzotego piekarnika na ok 35minut, po upieczyniu wyci─ůgn─ů─ç i zostawi─ç do wych┼éodniy┼äcio
  9. zrychtowa─ç masa do ┼Ťrodka - zimno ┼Ťmietonka i cukier waniliowy ubi─ç z syrkiym mascarpone na g┼éadko i sztywno masa, pod koniec doda─ç ┼Ťmietanfix
  10. jak ciasto bydzie ch┼éodno┼ä─ç to po ┼Ťrodku opadnie i zrobi sie miejsce na masa ┼Ťmietankowo - wiyrch obstroi─ç truskawkami