Ciasto Hawana

SKŁADNIKI:

  • biszkopt - PRZEPIS
  • polywa czekuladowo
  • wiórki kokosowe

SKŁADNIKI NA CIASTO KOKOSOWE:
  • 4 biołtka
  • 2/3 szolki cukru
  • 180g wiórków kokosowych

SKŁADNIKI NA MASA BUDYNIOWO:
  • 2,5 szolki mlyka
  • 3/4 szolki cukru
  • 4 żółtka
  • cukier waniliowy
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 1 czubato łyżka mąki
  • 200g masła
  • biksa ananasa

SKŁADNIKI NA PONCZ:
  • 1/3 szolki syropu z biksy ananasa
  • ewyntualnie trocha rumu według uznanio

JAK ZROBIĆ?
  1. zaczynomy od upieczynio biszkoptu
  2. rychtujymy ciasto kokosowe tzn. ubijomy biołtka i poleku dodowomy cukier, cołki czos ubijajonc, jak już momy sztywno piana to do całości dosypujymy wiórki kokosowe i miyszomy łyżkomabo szpatułkom
  3. ta sama blaszka w keryj piyklimy biszkopt wykłodomy papiórym do pieczynio i wykłodomy masa na ciasto kokosowe
  4. wrażujymy do nagrzotego piekarnika do 175oC na ok 30minut
  5. robiymy sie masa budyniowo tzn.  w 1 szolce mlyka roztrzepujymy żółtka, mąka i budynie
  6. reszta m;yka zawarzuymy razym z cukrym i cukrym waniliowym i jak zacznie wreć to wlywomy zawartość szolki i colki czos energicznie miyszomy aż masa zgynstnieje i powstanie puding
  7. ściągomy z łognia i zostawiomy do wychłodniyńcio
  8. uciyromy masło i poleku, po łyżce dodowomy wychłodniynty budyń, cołkiczos uciyromy, tak długo aż wykorzystomy cołki puding
  9. z gotowego krymu odkłodomy do osobnego naczynia ze 3 łyżki a doreszty dociepujymy odsączonego i pokrotego ananasa - wszystko miyszomy
  10. skłodomy ciasto - na dno blaszki dowomy biszkopt i nasączomy go syropym z ananasa abo syropym ze ananasa z rumym (dlo dorosłych)
  11. na biszkopt wykłodomy krym budyniowy z ananasym i przikrywomy ciastym kokosowym
  12. ciasto kokosowe smarujymy z wiyrchu odłożonym krymym pudingowym bez ananasa i na wiyrch rychtujymy polywa
  13. jak wylejymy polywa to wiyrch osypujymy wiórkami kokosowymi
  14. ciastowrażujymy do lodówki npjlepij na cołko noc