Ciasto Michałek

SKŁADNIKI NA CIASTO:

 

  • 7 biołtek
  • szczypta soli
  • 150g cukru
  • 100g zmlotych orzechów włoskich
  • 100g posiekanych orzechów włoskich
  • 100g wiórków kokosowych


SKŁADNIKI NA KRYM:
  • 500g schłodzonego syrka mascarpone
  • 350ml schłodzonyj śmietanki 30% abo 36%
  • 2 łyżeczki fixu do śmietonki
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnyj
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2-3 łyżki likieru (migdałowy, orzechowy, kawowy)
SKŁADNIKI DODATKOWE:
  • 200g kakaowych herbatników
  • posiekane orzechy do posypanio ciasta
  • polywa czekuladowo


JAK ZROBIĆ?
  1. piekarnik nagrzywomy do 170oC i rychtujymy blaszka taki 25x35cm, kero wykłodomy papiórym do pieczynio
  2. do wiynkszego garca abo miski wciepujymy biołtka, dodowomy szczypta soli i ubijomy - jak bydzie sztywne to poleku, partiami dosypujymy cukier i dalij ubijomy tak aż bydymy mieć gładko masa
  3. do ubityj piany dodowomy pomlote orzechy, posiekane i wiórki kokosowy i wszystko miyszomy delikatnie szpatułkom
  4. gotowo masa przekłodomy do blaszki, wyrównujymy i piekymy ok 30minut
  5. gotowy spodek wyciągomy z piekarnika i łostawiomy do wychłodniyńcio a zabiyromy sie za krym
  6. do miyski przekłodomy syrek mascarpone, wlywomy zimno śmietonka, dodowomy cukier puder, fix i cukier waniliowy i wszystko dokładnie miksujymy na sztywno
  7. jak krym bydzie gynsty i gładki to dodowomy kawa i likier i jeszcze krótko ubijomy
  8. gotowy krym przekłodomy na nasz spodek i wyrównujymy
  9. na krymie ukłodomy kakaowe herbatniki
  10. na herbatniki wylywomy polywa czekuladowo i posypujymy posiekanymi orzechami do dekoracji
  11. ciasto wrażujymy na noc do lodówki