Ciasto tarte z jabłkami

SKŁADNIKI:

  • kostka margariny
  • 40dkg cukry
  • 4 jajca
  • 0,5kg mąki
  • proszek do pieczynio
  • kakao
  • 1kg jabek

JAK ZROBIĆ?

  1. Żółtka oddzielić od biołtek (biołtka dowomy do lodówki żeby się niy zagrzoły)
  2. Żółtka, margarina, proszek do pieczynio, 20dkg cukru i przesioto mąka wciepujymy do miski i zagniatomy ciasto
  3. Zagniecione ciasto dzielymy na 3 czyńści (2 myńsze i 1 wiynkszo)
  4. Do wiynkszyj czynści wciepujymy pora łyżek kakao i zagniatomy
  5. Wszystkie czyńści ciasta dowomy na 15minut do lodówki – bo potym te ciasto bydymy trzić na tarce na wielkich łoczkach
  6. Jabka obiyromy i krejymy na plasterki (idzie tyż zetrzić)
  7. Biołtka i 20dkg cukru ubijomy na gynsto piana
  8. Blacha wykłodomy papiorym do pieczynio, trzymy jedna czyńść biołego ciasta, kładźmy na nie połowa piany i ukłodomy połowa jabek
  9. Na to trzymy ciymne ciasto, dowomy na to piana i reszta jabek
  10. Na wiych trzymy reszta biołego ciasta
  11. Wkłodomy do nagrzotego piekarnika do 180oC na ok. 50min