Ciasto wiewi├│rka

SKŁADNIKI:

  • 2 szolki m─ůki pszynnyj tortowyj
  • p├│┼é szolki oleju
  • p├│┼é szolki drobnego cukru
  • p├│┼é szolki jogurtu naturalnego
  • 5 jajec
  • 80g ┼╝urawiny suszonyj
  • 100g orzech├│w w┼éoskich
  • 50g gorzkij szekulady
  • 2 jab┼éka
  • 2 p┼éaskie ┼éy┼╝ki kakao
  • 1 ┼éy┼╝eczka cynamonu
  • 2 p┼éaskie ┼éy┼╝eczki proszku do pieczynio
  • 1 p┼éasko ┼éy┼╝eczka natronu (sody oczyszczonyj)

JAK ZROBI─ć?
  1. trza wyci─ůgn─ů─ç jogurt i jajca ze lod├│wki ┼╝eby mia┼éy tymperatura pokojowo
  2. do miski wciepać orzechy (idzie je trocha pokruszyć na myńsze konski ale niy mloć), żurawina i szekulada połomano na myńsze konski, jabka łostrugać i pokroć na kostka taka 1,5x1,5cm
  3. za┼é─ůczomy piekarnik na 175oC
  4. do wiynkszego maczynia (miska abo garniec) wsuwomy cukier i wbijomy jajca - ca┼éo┼Ť─ç miksujymy na najwy┼╝szych obrotach a┼╝ nom sie zrobi tako jasno piana i cukier sie ca┼ékiym rozpu┼Ťci (mo┼╝e to trwa─ç nawet 10minut)
  5. zmniyjszy─ç obroty miksera i do jajecznego puchu dodowomy jogurt i olyj i ca┼éo┼Ť─ç jeszcze kr├│tko miksujymy do po┼é─ůczynio sk┼éadnik├│w
  6. m─ůka, kakao, proszek do pieczynio i soda miyszomy ze sob─ů i przesiywomy do miski ze zmiksowanym puchym
  7. dodowomy bakalie i jabka i ca┼éo┼Ť─ç miyszomy ┼éy┼╝kom abo szpatu┼ékom tak a┼╝ nom sie wszystkie sk┼éadniki po┼é─ůczom
  8. dno formy wykłodomy papiórym a boki szmarujymy tłuszczym - wylywomy ciasto do formy, wrażujymy do nagrzotego do 175oC piekarnika i piekymy ok 40minut

WSKAZ├ôWKA: forma 24x24, zamiast ┼╝urawiny idzie da─ç rudzynki, zamiast jabka - gruszka, zamiast gorzkij szekulady idzie da─ç mlyczno abo bio┼éo ale idzie ty┼╝ wymiysza─ç wszystkie sk┼éadniki ze sob─ů oczywi┼Ťcie w odpowiednich proporcjach