Czorne kluski ┼Ťlonskie

SKŁADNIKI:

 

  • 1kg kartofli
  • m─ůka kartoflano

JAK ZROBI─ć?
  1. kartofle obra─ç i podzieli─ç na 3 czy┼ä┼Ťci, 2/3 uwarzi─ç a 1/3 zostawi─ç surowe
  2. surowe kartofle trza zetrzić na tarce na głymboki talyrz
  3. talyrz z potartymi kartoflami stawiomy "z górki" trza go podłożyć tak, żeby ta woda z kartofli spływała nom w dół talyrza i żeby osadzała sie na dni skrobia
  4. uwarzone kartofle przeciskomy przez presa
  5. z potartych kartofli odcedzomy woda, skrobia kero nom sie na dnie osadziła dodowomy do pogniecionych kartofli a surowe kartofle dodatkowo przeciskomy z cołkich sił przez nojlepij płóciynny mieszek
  6. jak kartofle surowe bydom dobrze wyci┼Ťniynte to ju┼╝ niy trza bydzie dowa─ç m─ůki kartoflanyj ale jak bydzie za du┼╝o wody to trza bydzie tyj m─ůki dosuwa─ç tela, ┼╝eby ciasto nom sie niy klei┼éo do rynki
  7. z gotowyj masy kartoflanyj formujymy kluski i robiymy palcym dziurka
  8. w wielkim garcu warzymy woda osolono i wciepujymy kluski, jak wypłynom trza jeszcze chwila warzić

WSKAZÓWKA: jak wody do warzynio bydzie mało to kluski bydom potrzebować wiyncyj czasu żeby sie uwarzić i bydom szczympate
WSKAZ├ôWKA 2: ┼╝eby kluski by┼éy fajne g┼éadkie to do zimnyj wody dociepujymy 1 ┼éy┼╝ka m─ůki kartoflanyj, jak bydzie wra┼éa to wciepujymy kluski do warzynio