Deser Creme Brulee

SKŁADNIKI:

 

  • 0,5L ┼Ťmietanki krym├│wki 30%
  • 6 ┼╝├│┼étek z jajec
  • 70g cukru drobnego
  • 1 laska wanilii ewyntualnie esyncja waniliowo abo pasta
  • 2 ┼éy┼╝ki cukru trzcinowego
  • forymki do zapiekanio - kokilki
  • palnik spo┼╝ywczy

JAK ZROBI─ć?
  1. ┼Ťmietonka wlywomy do tyglika, ustawiomy moc palnika na najmy┼äszo i zaczynomy podgrzywanie a w tym czasie przecinomy laska wanili i wyci─ůgomy z nij te ziorka i dodowomy do ┼Ťmietonki
  2. po poru minutach podgrzywanio, odstawiomy ┼Ťmietonka z pieca na bok do wych┼éodniy┼äcio
  3. ┼╝├│┼étka wciepujymy do miski, dodowomy cukier drobny i ubijomy tak d┼éugo a┼╝ masa bydzie g┼éadko, cukier sie rozpu┼Ťci┬á ta masa bydzie tako jasno i klejonco
  4. jak masa jajeczno bydzie gotowo to malutkom stru┼╝kom wlywomy przech┼éodniynto ┼Ťmietonka i co┼éki czos miyszomy nojlepij szpatu┼ékom - masa powinna mie─ç konsystyncja lejoncego budyniu
  5. tera masa rozlywomy do naszych forymek do zamiekanio
  6. forymki dowomy na głymboko blacha abo do naczynia żaroodpornego i zalywomy te naczynie gorkom wodom tak coby te nasze forymki stoły ze 2 cynty we wodzie
  7. wra┼╝ujymy do nagrzotego do 150oC piekarnika i piekymy ok 45minut - trza wachowa─ç bo jak zacznie sie z wiyrchu bronoci─ç to trza zmniyjszy─ç moc piekarnika
  8. po upieczyniu nasz deser łostawiomy do wychłodniyńcio a najlepij jak jeszcze bydzie pora godzin we lodówce
  9. przed samym podaniym podypujymy cukrym trzcinowym i opolomy palnikiym spożywczym tyn cukier tak coby nom sie na wiyrchu zrobiła fajno szkorupa

WSKAZÓWKA: wiyrch deseru idzie jeszcze prziozdobić listkami miynty i drobnymi owocami