zaczynomy od uwarzynio ryżu tzn. do gorczka wlywomy 2 szolki wody, solymy i jak sie zawarzi to wsypujymy ryż, warzymy go zgodnie z zalecyniami na opakowaniu i jak bydzie lekko miynki to wyłączomy palnik i zostawiomy ryż pod przikryciym, aż sie woda wchłonie
cołko kapusta wrażujymy do gorkij, osolonyj wody i poleku ściągomy z nij listki a bydymy ich potrzebować wele 15
z liści ścinomy ta ruby czyńśc żeby sie lepi zwijało
cebula siekomy, udka trybujymy z kości i mielymy miynso
po zmielyniu miynsa, mielymy tyż reszta kapusty (bez kłąka)
na tyglu rozgrzywomy tłuszcz i smażymy cebula na złoto, jak sie zezłoci to przeciepujymy do miski
na tym samym tyglu smażymy miynso i przeciepujymy do miski
na tym samym tyglu smażymy zemloto kapusta i wciepujymy tyż do miski
do miski dociepujymy tyż przeciyr z tomatów i uwarzony ryż
wszystko dokładnie miyszomy i doprawiomy do smaku
gotowy farsz ukłodomy na liściach i zawijomy gołąbki
gotowe, zawiniynte gołąbki ukłodomy we garcu, zalywomy wodom w keryj parzylimy kapusta i warzymy ok 20minut na wolnym łogniu