Gulasz wieprzowy z grzibami

SKŁADNIKI:

  • 1kg miynsa wieprzowego np szinka abo łopatka
  • 0,5kg grzibów leśnych
  • 1 cebula
  • 5 kulek ziela angielskigo
  • 2 małe listkilaurowe
  • mąka
  • olyj
  • słodko śmietonka

JAK ZROBIĆ?
  1. miynso krejymy w kostka jak na gulasz
  2. na tygiel wlywomy olyj tak z 1cm i jak sie trocha zagrzeje to wciepujymy ziele angielskie i listki laurowe, chwila podgrzywomy na małym logniu aż olyj zacznie woniać ziołami
  3. zwiynkszomy moc palnika i opiykomy miynso na złoty kolor, oczywiście partiami
  4. do podsmażonego miynsa dociepujymy pokroto w kostka cebula a grziby w plastry, wszystko razym podsmażomy jeszcze chwilka tak coby cebulka sie zeszkliła a grziby zmiynkły
  5. dolywomy troszka wody, dociepujymy trocha soli do smaku i duszymy pod przikryciym na wolnym łogniu do miynkości (w razie potrzeby trza dolywać wody jakby za drapko parowała)
  6. jak miynso bydzie miynkie, dolywomy szolka wody, na sitko wciepujymy łyżka mąki i przesiywomy do gulaszu, cołki czos miyszomy, zawarzujymy coby glasz zgynstnioł
  7. na koniec wlywomy pół szolki słodkij śmietonki, całość jeszcze trzimiymy na wolnym łogniu ok 10min coby wszystko sie przegryzło
  8. doprawiomy do smaku