na tygiel wlywomy olyj tak z 1cm i jak sie trocha zagrzeje to wciepujymy ziele angielskie i listki laurowe, chwila podgrzywomy na małym logniu aż olyj zacznie woniać ziołami
zwiynkszomy moc palnika i opiykomy miynso na złoty kolor, oczywiście partiami
do podsmażonego miynsa dociepujymy pokroto w kostka cebula a grziby w plastry, wszystko razym podsmażomy jeszcze chwilka tak coby cebulka sie zeszkliła a grziby zmiynkły
dolywomy troszka wody, dociepujymy trocha soli do smaku i duszymy pod przikryciym na wolnym łogniu do miynkości (w razie potrzeby trza dolywać wody jakby za drapko parowała)
jak miynso bydzie miynkie, dolywomy szolka wody, na sitko wciepujymy łyżka mąki i przesiywomy do gulaszu, cołki czos miyszomy, zawarzujymy coby glasz zgynstnioł
na koniec wlywomy pół szolki słodkij śmietonki, całość jeszcze trzimiymy na wolnym łogniu ok 10min coby wszystko sie przegryzło