Jajka smażone w skorupkach

SKŁADNIKI:

  • jajca
  • masło
  • szczypiorek abo czosnek niedźwiedzi
  • sól i pieprz
  • tarto żymła
  • dodatkowe masło do smażynio

JAK ZROBIĆ?
  1. jajca dokładnie myjymy (skorupka) i warzymy na twardo, uwarzone jajca zostawiomy do wycłodniyńcio i jak wychłodnom to ostrym nożym krejymy wzdłuż na 2 połówki
  2. delikatnie wyciągomy biołtko i żółtko i wciepujymy do miseczki
  3. biołtka i żółtka rozgniatomy widelcym, dodowomy trocha miynkigo masła, szczypiorek, doprawiomy pieprzym i solom i dokładnie miyszomy
  4. tak przigotowano masom nadziywomy skorupki jajec
  5. na talyrzik wysypujymy bułka tarto i kożde jajco prziciskomy wiyrchym do tyj żymły tak żeby sie przikleiła do masy
  6. na tygliku rozgrzywomy masło i ukłodomy na nim jajca skorupkami do góry
  7. smażymy przez pora minut, żeby żymła sie zarumiyniła i przikrywomy dekiel żeby całe jajca sie zagrzoły