rychtujymy farsz - miynso trza zemloć na drobnych łoczkach
doprawiomy solom, pieprzym i majerankiym
cebula drobno siekomy i dodowomy do miynsa - miyszomy
jak miynso je za chude to farsz bydzie suchy wiync idzie dodać trocha zimnyj wody
uwarzone kartofle zgniatomy w presie do kartofli
surowe kartofle trzymy i fest odciskkoomy z wody ale tyj wody niy wylywomy ino łostawiomy w asyjetce, na dnie zbiere sie skrobia kero dodowomy do kartofli
łączymy kartofle uwarzone z potartymi, dodowomy ze 2 łyżki mąki kartoflanyj i fyrlomy na gładko masa
tera bierymy trocha masy na rynka, rozklodomy, dowomy farsz i dobrze zawiyromy coby farsz niy wylecioł - formujymmy takie podłużne kluski
warzymy woda z solom i do wrzątku wciepujymy kartacze, warzymy na małymm ogniu ok 15minut
WSKAZÓWKA: kartacze podwomy z przismażonom cebulkom, boczkiym ale idzie tyż zrobić zołza z grzibów