Kartacze

SKŁADNIKI:

  • 1kg surowych kartofli
  • 0,5kg uwarzonych kartofli
  • 25dkg ┼éopatki
  • 1 cebula
  • m─ůka kartoflano
  • s├│l, pieprz, trocha majeranku

JAK ZROBI─ć?
  1. rychtujymy farsz - miynso trza zemloć na drobnych łoczkach
  2. doprawiomy solom, pieprzym i majerankiym
  3. cebula drobno siekomy i dodowomy do miynsa - miyszomy
  4. jak miynso je za chude to farsz bydzie suchy wiync idzie doda─ç trocha zimnyj wody
  5. uwarzone kartofle zgniatomy w presie do kartofli
  6. surowe kartofle trzymy i fest odciskkoomy z wody ale tyj wody niy wylywomy ino łostawiomy w asyjetce, na dnie zbiere sie skrobia kero dodowomy do kartofli
  7. ┼é─ůczymy kartofle uwarzone z potartymi, dodowomy ze 2 ┼éy┼╝ki m─ůki kartoflanyj i fyrlomy na g┼éadko masa
  8. tera bierymy trocha masy na rynka, rozklodomy, dowomy farsz i dobrze zawiyromy coby farsz niy wylecioł - formujymmy takie podłużne kluski
  9. warzymy woda z solom i do wrz─ůtku wciepujymy kartacze, warzymy na ma┼éymm ogniu ok 15minut
WSKAZÓWKA: kartacze podwomy z przismażonom cebulkom, boczkiym ale idzie tyż zrobić zołza z grzibów