Kartofle ze syrym w panierce

SKŁADNIKI:

  • 6 kartofli - ok 80dkg
  • 1 szolka mąki kartoflanyj a nojlepij skrobi kukurydzianyj
  • ok 150g syra żółtego
  • zielono pietruszka
  • sól
  • do panierki: jajco, nułka tarto
  • olyj do smażynio

JAK ZROBIĆ?
  1. kartofle warzymy do miynkości, jak sie uwarzom to odcedzomy, gnietymy presom i zostawiomy do wychłodniyńcio
  2. do kartofli wsypujymy skrobia i dobrze miyszomy
  3. syr żółty ściyromy na drobnych łoczkach a natka pietruszki siekomy na drobno
  4. oba składniki dodowomy do kartofli, solymy do smaku i zagniatomy na gładkie ciasto, nojlepij rynkami
  5. z tak przirychtowanego ciasta formujymy podłużne pałeczki i ukodomy na blacie
  6. jak zużyjymy cołko masa to pałeczki panierujymy tzn. tonkomy do rozfyrlanego mlyka i obsypujymy bułkom tartom
  7. rozgrzywomy na tyglu łolyj i smażymy opanierowane pałeczki na złoty kolor