A'LA PLJESKAVICE
SKŁADNIKI:
- 700g miynsa mlotego wołowo-wieprzowego
- 100g wyndzonego boczku
- 100g wyndzonego syra
- 100g cebuli
- 2 łyżeczki soli (ok 14g)
- 1 łyżeczka pieprzu (ok 2g)
- 1 łyżeczka ostryj papryki (ok 2g)
- oliwa z oliwek do smażynio
JAK ZROBIĆ?
- doprawiomy miynso solom, dolywomy 3łyżki blank zimnyj wody, miyszomy, wrażujymy do lodówki na 2-3dni (dobrze jest to tyż w tyj lodówce przemiyszać)
- do miynsa trza domloć reszta składników (syr, cebula i wyndzony boczek), doprawiomy pieprzym i paprykom i miyszomy
- formujymy dość płaskie kółka i smażymy na oliwie z oliwek z obu stron
WSKAZÓWKA: kotlety zostawiomy w lodówce coby miynso ściymniało, podować z kartoflami abo frytkami, do tego sos ajvar i sałatka ze słodkij cebuli