Krokiety z pieczarkami

SKŁADNIKI NA CIASTO:

 

  • 0,5L mlyka
  • 0,25L wody
  • 2 jajca
  • m─ůka pszynno
  • olyj do sma┼╝ynio

SKŁADNIKI NA FILONG:
  • 0,5kg pieczarek
  • bu┼éka tarto
  • jajco
  • margarina do sma┼╝ynio
  • s├│l i pieprz
JAK ZROBI─ć?
  1. na pocz─ůtek fyrlomy ciasto z podanych sk┼éadnik├│w (mlyko, woda, jajca, m─ůka pszynno) - ciasto powinno by─ç do┼Ť─ç rzodkie
  2. nafyrlane ciasto wra┼╝ujymy do lod├│wki coby odpocz┼éo i ┼╝eby straci┼éy sie b─ůble
  3. pieczarki myjmy, siekomy i przesma┼╝omy na margarinie
  4. pieczarki tyż trza solidnie doprawić solom i pieprzym żeby niy były płone
  5. przesma┼╝one pieczarki odk┼éodomy do wych┼éodniy┼äcio a wyci─ůgomy z lod├│wki ciasto i sma┼╝ymy na oleju ciynkie nale┼Ťniki
  6. czekomy a┼╝ nale┼Ťniki och┼éodnom i zmiynknom
  7. na ┼Ťrodek nale┼Ťnika dowomy pieczarki (tak 1 ┼éy┼╝ka) i klapujymy boki nale┼Ťnika do ┼Ťrodka (robiymy koperta, ale mogymy ty┼╝ zawin─ů─ç w rulon)
  8. tak przigotowany krokiet panierujymy, nojprzód w jajcu potym w bułce tartyj
  9. opanierowane krokiety smażymy na złoty kolor na margarinie

WSKAZÓWKA: krokiety nojlepij smakujom z barszczym