Kurczak po zbójnicku

SKŁADNIKI:

  • 4 wiynksze kartofle nojlepij młode
  • połowa z piersi z kurczaka
  • pół cebuli
  • ząbek czosku
  • 2szt oscypka
  • słodko śmietonka
  • 3 plastry wyndzonego boczku
  • olyj
  • sól i ulubione prziprawy do kurczaka



JAK ZROBIĆ?

  1. kartofle młode trza dobrze umyć bo bydymy je robić w mundurkach
  2. przed pieczyniym, smarujymy kartofle olejym, rozgrzywomy piekarnik do 180oC i wrażuymy kartoflle na ok 45min
  3. jak bydom miynkie to je wyciągomy, przekrowomy na pół ale wzdłuż i wydronżomy środek zostawiając rant ok 1cm
  4. rychtujymy kurczaka tzn. krejymy go w kosteczka, oprószomy solom i ulubionom prziprawom
  5. boczek tyż krejymy w kosteczka, rozgrzywomy tyglik i wciepujymy na niego boczek - przismażomy
  6. przismażony boczek ściągomy i na tym fecie smażymy kurczaka chwila po czym dociepujymy poszatkowano cebula i pokroty czosnek
  7. wszystkie składniki z tyglika ściepujymy do miski kaj jest już boczek i do tyj miski ściyromy na tarce na drobnych łoczkach 1 oscypek
  8. do tego wszystkigo dociepujymy wydronżone kartofle i wszystko dokładie miyszomy
  9. drugi oscypek tyż ściyromy na tarce ale do osobnyj asyjetki i miyszomy z 2 łyżkami słodkij śmietonki
  10. filujymy wydronżone kartofle naszom miyszankom z miski i polywomy śmietonkom z oscypkiym
  11. wrażujymy do nagrzotego do 190oC piekarnika i piekymy ok 20min