Majonez domowy

SKŁADNIKI:

  • 2 jajca
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka zymftu (musztardy)
  • 2 łyżki soku z cytryny abo 1 łyżka octu
  • 300ml dobrego oleju

JAK ZROBIĆ?
  1. wszystkie składniki wciepać do litrowyj krałzy abo wąskigo naczynio
  2. blynder wsadzić na som dół krałzy i blyndować na wysokich obrotach
  3. jak na dnie zacznie sie robić majonez to blynder poleku wyciagać do góry (cały czos blyndować) i wrażować na dół i tak ze 3 razy

WSKAZÓWKA: jak majonez bydzie za delikatny to idzie dołożyć zymftu - bydzie bardzij wyrazisty, jak majonez bydzie za rzodki to trza doloć trocha oleju a jak za gynsty to doloć ciutka wody - no i zblyndować coby wymiyszać