Nudle z prawokami i ┼Ťmietonkom

SKŁADNIKI:

  • 200g prawok├│w
  • 150g nudli suchych (najlepij wst─ů┼╝ki)
  • 2 z─ůbki czosku
  • 1 cebula szalotka (abo p├│┼é zwyk┼éyj cebuli)
  • 200ml ┼Ťmietonki 30%
  • twardy syr (parmezan abo grana padano)
  • natka pietruszki
  • mas┼éo klarowane
  • s├│l i pieprz

JAK ZROBI─ć?
  1. prawoki oczy┼Ťci─ç i umy─ç i pokro─ç na plasterki
  2. cebula pokro─ç w kosteczka a czosnek na plasterki
  3. na tyglu rozgrzoć masło klarowane i najpiyrw przesmażić cebula a potym dociepać czosnek i doprawić solom i pieprzym, smażić chwila i dodowomy grziby
  4. grziby puszczom trocha wody wiync duszymy tak długo aż cało woda odparuje coby te grziby trocha przesmażić
  5. warzymy nudle w osolonyj wodzie i po uwarzyniu odcedzomy
  6. do grzib├│w dodowomy ┼Ťmietonka i warzymy tak d┼éugo a┼╝ zo┼éza zgynstnieje
  7. do ca┼éo┼Ťci dociepujymy posiekano natka pietruszki (ok 4 ┼éy┼╝ki) i chwila warzymy
  8. do tego dodowomy ze 2-3 ┼éy┼╝ki startego syra i ju┼╝ niy warzymy ino dociepujymy nudle i podgrzywomy tak coby sie nom syr rozpu┼Ťci┼é
  9. wyk┼éodomy na talyrz, dekorujymy startym syrym i ga┼é─ůzkom pietruszki