Nudle z prawokami i śmietonkom

SKŁADNIKI:

  • 200g prawoków
  • 150g nudli suchych (najlepij wstążki)
  • 2 ząbki czosku
  • 1 cebula szalotka (abo pół zwykłyj cebuli)
  • 200ml śmietonki 30%
  • twardy syr (parmezan abo grana padano)
  • natka pietruszki
  • masło klarowane
  • sól i pieprz

JAK ZROBIĆ?
  1. prawoki oczyścić i umyć i pokroć na plasterki
  2. cebula pokroć w kosteczka a czosnek na plasterki
  3. na tyglu rozgrzoć masło klarowane i najpiyrw przesmażić cebula a potym dociepać czosnek i doprawić solom i pieprzym, smażić chwila i dodowomy grziby
  4. grziby puszczom trocha wody wiync duszymy tak długo aż cało woda odparuje coby te grziby trocha przesmażić
  5. warzymy nudle w osolonyj wodzie i po uwarzyniu odcedzomy
  6. do grzibów dodowomy śmietonka i warzymy tak długo aż zołza zgynstnieje
  7. do całości dociepujymy posiekano natka pietruszki (ok 4 łyżki) i chwila warzymy
  8. do tego dodowomy ze 2-3 łyżki startego syra i już niy warzymy ino dociepujymy nudle i podgrzywomy tak coby sie nom syr rozpuścił
  9. wykłodomy na talyrz, dekorujymy startym syrym i gałązkom pietruszki