Pascha Wielkanocno

SKŁADNIKI:

  • 1kg twarogu t┼éustego abo p├│┼ét┼éustego
  • 20dkg mas┼éa (jak twar├│g jest t┼éusty to da─ç trocha mynij)
  • 30dkg cukru pudru
  • 5 ┼╝├│┼étek
  • p├│┼é laski wanili abo 1 cukier wanilinowy
  • 1/4 L ┼Ťmietany (zale┼╝y od konsystyncji twarogu)
  • 10dkg orzech├│w laskowych, ewentualnie mandli (migda┼é├│w)
  • 10dkg rodzynek (sparzonych wrz─ůtkiym)
  • 10dkg mandli w s┼éupkach (idzie sie samymu poci─ů─ç) - do dekoracji

JAK ZROBI─ć?
  1. Pascha robiymy we Wielko Sobota i nojprz├│d trza zmieli─ç twar├│g, nawet ze 2 abo 3 razy (idzie przetrzi─ç przez sito)
  2. mas┼éo utrzi─ç z cukrym pudrym i durch miyszaj─ůc dodowa─ç na przemiac twar├│g, ┼╝├│┼étka i ┼Ťmietana
  3. durch uciyra─ç na g┼éadko masa i dodowa─ç cukier waniliowy abo ┼Ťrodek z laski wanilii
  4. dalij uciyraj─ůc doda─ç rodzynki i pokrote orzechy (abo mandle)
  5. jak masa bydzie gotowo to prze┼éo┼╝y─ç j─ů na wy┼éo┼╝ony gaz─ů durszlak abo sito po┼éo┼╝one na garcu do kerego bydzie okapowa─ç pascha
  6. obci─ů┼╝y─ç z wiyrchu talyrzikiym i czym┼Ť ciyn┼╝kim ale tak coby pascha niy wy┼éazi┼éa bokiym
  7. łostawić do Niydzieli Wielkanocnyj we lodówce
  8. we Wielkanoc ┼Ťci─ůgn─ů─ç obci─ů┼╝ynie, ods┼éoni─ç gaza, przi┼éo┼╝y─ç wiynkszy talych i obr├│ci─ç durszlak abo sito z mas─ů serow─ů
  9. ┼Ťci─ůgn─ů─ç durszlak, ┼Ťci─ůgn─ů─ç gaza a masa syrowo udekorowa─ç s┼éupkami mandli