Pascha Wielkanocno

SKŁADNIKI:

  • 1kg twarogu tłustego abo półtłustego
  • 20dkg masła (jak twaróg jest tłusty to dać trocha mynij)
  • 30dkg cukru pudru
  • 5 żółtek
  • pół laski wanili abo 1 cukier wanilinowy
  • 1/4 L śmietany (zależy od konsystyncji twarogu)
  • 10dkg orzechów laskowych, ewentualnie mandli (migdałów)
  • 10dkg rodzynek (sparzonych wrzątkiym)
  • 10dkg mandli w słupkach (idzie sie samymu pociąć) - do dekoracji

JAK ZROBIĆ?
  1. Pascha robiymy we Wielko Sobota i nojprzód trza zmielić twaróg, nawet ze 2 abo 3 razy (idzie przetrzić przez sito)
  2. masło utrzić z cukrym pudrym i durch miyszając dodować na przemiac twaróg, żółtka i śmietana
  3. durch uciyrać na gładko masa i dodować cukier waniliowy abo środek z laski wanilii
  4. dalij uciyrając dodać rodzynki i pokrote orzechy (abo mandle)
  5. jak masa bydzie gotowo to przełożyć ją na wyłożony gazą durszlak abo sito położone na garcu do kerego bydzie okapować pascha
  6. obciążyć z wiyrchu talyrzikiym i czymś ciynżkim ale tak coby pascha niy wyłaziła bokiym
  7. łostawić do Niydzieli Wielkanocnyj we lodówce
  8. we Wielkanoc ściągnąć obciążynie, odsłonić gaza, prziłożyć wiynkszy talych i obrócić durszlak abo sito z masą serową
  9. ściągnąć durszlak, ściągnąć gaza a masa syrowo udekorować słupkami mandli