Pasztet pieczony wieprzowy

SKŁADNIKI:

 

  • 0,5kg w─ůtroby wieprzowyj
  • 0,5kg boczku
  • 0,5kg ┼éopatki
  • marekwia i seler
  • 1 czerstwo ┼╝ym┼éa (bu┼éka)
  • ziele angielskie i li┼Ť─ç laurowy
  • 2 jajca
  • 0,5 cebule
  • s├│l, pieprz i ga┼éka muszkato┼éowo

JAK ZROBI─ć?
  1. miynso pokro─ç, doda─ç do garca, dociepa─ç gymiza (marekwia i seler) i zalo─ç tak─ů ilo┼Ťciom wody ┼╝eby by┼éo przikryte, doda─ç ziele, li┼Ť─ç i warzi─ç ok 1h do miynko┼Ťci.
  2. na 5minut przed ko┼äcym warzynio doda─ç w─ůtroba
  3. miynso i gymiza wyci─ůgn─ů─ç z wywaru i ┼éostawi─ç do wych┼éodniy┼äcio
  4. do zimnego wywaru wrazić żymła
  5. wychłodniynte miynso zmielić na drobnych łoczkach 3 razy
  6. gymiza i odci┼Ťniynto ┼╝ym┼éa ty┼╝ zmieli─ç
  7. do miynsa dodać 2 żółtka
  8. bio┼étka ubi─ç na szywno piana i delikatnie wymiysza─ç z mas─ů miynsnom
  9. 1 szolka wywaru dolo─ç do masy, doprawi─ç sol─ů, pieprzym i ga┼ék─ů i wymiysza─ç drewnian─ů ┼éy┼╝k─ů
  10. forma do pieczynio pasztetu nat┼éu┼Ťci─ç i wysu─ç bu┼ék─ů tart─ů
  11. piyc ok 1h w 180oC

WSKAZ├ôWKA: piyc tak d┼éugo a┼╝ pasztet ody┼ädzie od rant├│w formy ale trza dowa─ç poz├│r coby sie niy spoli┼é abo za fest niy wysuszy┼é, do pasztety idzie sie doda─ç zio┼éa, abo suszone ┼Ťliwki abo suszono ┼╝urawina