Pieczone płonki

SKŁADNIKI:

 

  • 4 jabłka
  • gość rodzynek
  • ok 20g orzechów włoskich
  • miód i cynamon

JAK ZROBIĆ?
  1. nojprzód załonczomy piekarnik na 180oC grzocie góra doł
  2. płonki (jabłka) myjymy dokładniei osuszomy ryncznikiym papiórowym
  3. ostrym nożym odcinomy dekiel z ogonkiym i dokłądnie wydrążomy gniozdo nasiynne tak co zrobi nom sie miejsce na farsz ale te jabłko tyż je ważne
  4. do osobnyj miseczki krejymy na myńsze konski rodzynki i orzechy, dodowomy 2 łyżki płynnego miodu i ok pół łyżeczki cynamonu, delikatnie miyszomy
  5. faszerujymy jabłka i przikrywomy deklym z ogonkiym
  6. ukłodomy na blaszce, dekiel idzie sie tyż posmarować miodym, wrażujymy do piekarnika i piekymy ok 40minu ale trza dować pozór coby płonki sie niy przipoliły

WSKAZÓWKA: dobrze smakuje z lodami i bitom śmietanom