Pieczone płonki

SKŁADNIKI:

 

  • 4 jab┼éka
  • go┼Ť─ç rodzynek
  • ok 20g orzech├│w w┼éoskich
  • mi├│d i cynamon

JAK ZROBI─ć?
  1. nojprzód załonczomy piekarnik na 180oC grzocie góra doł
  2. płonki (jabłka) myjymy dokładniei osuszomy ryncznikiym papiórowym
  3. ostrym no┼╝ym odcinomy dekiel z ogonkiym i dok┼é─ůdnie wydr─ů┼╝omy gniozdo nasiynne tak co zrobi nom sie miejsce na farsz ale te jab┼éko ty┼╝ je wa┼╝ne
  4. do osobnyj miseczki krejymy na myńsze konski rodzynki i orzechy, dodowomy 2 łyżki płynnego miodu i ok pół łyżeczki cynamonu, delikatnie miyszomy
  5. faszerujymy jabłka i przikrywomy deklym z ogonkiym
  6. ukłodomy na blaszce, dekiel idzie sie tyż posmarować miodym, wrażujymy do piekarnika i piekymy ok 40minu ale trza dować pozór coby płonki sie niy przipoliły

WSKAZ├ôWKA: dobrze smakuje z lodami i bitom ┼Ťmietanom