Pierogi z kapust─ů i grzibami

SKŁADNIKI NA FARSZ:

  • 100g grzib├│w suszonych
  • ok 0,5Lwody
  • 500g kapusty kiszonyj
  • 1 marekwia
  • 0,5 pietruszki
  • 2 cebule
  • oliwa
  • ok 50g mas┼éa
  • s├│l, pieprz, cukier

SKŁADNIKI NA CIASTO:
  • 550g m─ůki pszynnyj
  • 30g oliwy
  • ok 300ml ciep┼éyj wody

JAK ZROBI─ć?
  1. na pocz─ůtek rychtujymy filong - suszone grziby zalywomy ok 0,5L wody i zostawiomy na ok 30minut (max 1h)
  2. cebula siekomy, marekwia i pietruszka obiyromy i krejymy na drobno kostka, kapusta jak je fest kwa┼Ťno to delikatnie p┼éuczymy, ods─ůczomy i siekomy na drobniejsze
  3. do garca wciepujymy kapusta, ods─ůczone grziby (wody niy wykywomy), marekwia i pietruszka - ca┼éo┼Ťc duszymy lekko podlywaj─ůc wodom z grzib├│w jakie┼Ť 40min, w tym czasie podsma┼╝omy cebulka na oliwie i dociepujymy do ca┼éo┼Ťci
  4. duszymy jeszcze jakie┼Ť 20-15min, doprawiomy solom, pieprzym i delikatnie cukrym
  5. odstawiomy do przech┼éodniy┼äcio i rychtujymy w tym czasie ciasto miyszaj─ůc wszystkie sk┼éadniki na ciasto
  6. na stolnica wysuwomy trocha m─ůki, wa┼ékujymy ciasto na ok 2mm, wykrowomy ko┼éka, w ┼Ťrodek dowomy farsz i dok┼éadnie zaklejomy
  7. pierogi warzymy w osolonyj wodzie, jak wyplynom to tak jeszcze ze 3min

WSKAZ├ôWKA: coby se pierogi zamrozi─ç to styknie je zblanszowa─ç czyli kr├│tko zatonka─ç we wrz─ůcyj wodzie, ok 30sekund, u┼éo┼╝y─ç na wysmarowano olejym blaszka, poczeka─ç a┼╝ och┼éodnom i na tyj blaszce zamrozi─ç ┼╝eby sie niy skleja┼éy, jak sie trocha zmro┼╝om to idzie prze┼éo┼╝y─ç do bojtlika (woreczka)