Polish Ham

SKŁADNIKI:

  • 1kg surowyj szinki
  • 19g soli peklowyj
  • 1 łyżka żelatyny
  • 5 łyżek zimnyj wody


JAK ZROBIĆ?
  1. szinka oczyścić ze wszystkich błonek i tłuszczów, łostawić ino sam chude miynso
  2. pokroć na kostka ok 4x4cm, wsuć do nij sól peklowo, dokłądnie wymiyszać i wmasować sól i odstawić do lodówki na ok 4dni
  3. po tym czasie miynso wyciągomy i kożdy konsek rozbijomy tłuczkiym ale niy na blank płasko jak kotlet ino trocha żeby włókna rozbić
  4. do miynsa dodowomy woda i wsuwomy żelatyna
  5. wszystko dokładnie miyszomy i wrażujymy do szinkowaru abo presy, uciskomy doś fest, zawiyromy szinkowar i wrażujymy do lodówki na conajmnij 16h
  6. po tym czasie parzymy w wodzie o tymperaturze ok 75oC, aż w środku produktu bydzie ok 67oC a to jest ok 2,5h
  7. po parzyniu czekomy aż szinkowar ochłodnie, wyciągomy szinka i wrażujymy jom do lodówki coby wytyngła