Racuchy

SKŁADNIKI:

  • 2 jabłka
  • 2 jajca średnij wielkości
  • szolka mlyka
  • 1,5 szolki mąki
  • pół płaskij łyżeczki natronu (sody)
  • pół płaskij łyżeczki proszku do pieczynio
  • tygiel i olyj do smażynio

JAK ZROBIĆ?
  1. mlyko lekko podgrzywomy
  2. do naczynio wbijomy jajca i wlywomy letnie mlyko - fyrlomy żeby sie połączyło
  3. do całości wsuwomy przesioto mąka, natron i proszek do pieczynio i miyszomy do uzyskanio gładkij masy
  4. ciasto odkłodomy na bok i rychtujymy jabłka
  5. jabłka trza obrać, wydrążyć środek i abo pokroć w drobno kosteczka abo zetrzić na rubych łoczkach
  6. jabka dodowomy do ciasta fyrlomy i smażymy na oleju na tyglu z dwóch stron do zarumiyniynio