Schab w sosie własnym

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg schabu
  • p├│┼é cebuli
  • 2 z─ůbki czosku
  • s├│l, pieprz, papryka czerwono
  • m─ůka
  • margarina do smazynio
  • ┼Ťmietonka (abo s┼éodko abo kwa┼Ťno, zale┼╝y od gustu)

JAK ZROBI─ć?
  1. schab krejymy na plastry grubo┼Ťci 1,5-2cm
  2. plastry schabu solymy i pieprzymy z obu stron
  3. na tryglu rozgrzywomy t┼éuszcz a na talyrz wysypujymy m─ůka
  4. tonkomy plastry schabu┬á m─ůce z obu stron i dowomy na tygiel na dobrze rozgrzoty t┼éuszcz
  5. obsmażomy z obu stron i odkłodomy na talyrz
  6. cebula krejymy w piórka a czosnek w plasterki i na tym tłuszczu najpiyrw smażymy cebulka a potym dociepujymy czosnek (jak sie czosnek za fest przismaży to je gorzki)
  7. jaksie ebulka z czoskiym zazłocom to dowomy nazot przesmażony schab
  8. nalywomy do tygla wody, tyj wody tela ┼╝eby miynso by┼éo do po┼éowy przikryte i ca┼éo┼Ť─ç delikatnie sypiymy paprykom czerwonom
  9. schab duszymy ok 1h i co jaki┼Ť czos sprawdzomy czy niy trza dolo─ç wody
  10. duszymy tak długo aż schab bydzie miynki a sos odparuje i zrobi sie gynsty
  11. na koniec sos doprawiomy i mogymy zabieli─ç ┼Ťmietonkom kwa┼Ťnom abo s┼éodkom