Śledzie po żydowsku

SKŁADNIKI:

  • ok 300g śledzi matjasów
  • 1 wielko cebula
  • 0,5 szolki oleju rzepakowego
  • 4 łyżki octu 10%
  • 5 ziorek ziela angielskigo
  • 4 ząbki czosku
  • 0,5 pynczka koperku
  • 1 łyżka majeranku

JAK ZROBIĆ?
  1. śledzie trza wymoczyć tzn. śledzie wciepujymy do miski i zalywomy wodom abo mlykiym na ok 4h
  2. cebula krejymy w półplasterki i ukłodomy w doś wielkij asyjetce, solymy jom i delikatnie miyszomy rynkom
  3. czosnek obiyromy i krejymy w plasterki, koperek myjymy, osuszomy i drobno siekomy
  4. olyj wlywomy do krałzy, dodowomy ocet, ziele angielskie, majeranek, posolono cebula, pokroty czosnek i posiekany koperek - miyszomy aż składniki sie połączom
  5. wyciągomy filety, kere sie moczyły, zostawiomy aż trocha obeschnom, krejymy na konski takie 1,5-2cm i wciepujymy do krałzy z marynatom
  6. delikatnie miyszomy, przikrywomy i wrażujymy do lodówki na conajmnij 24h