Śliwki pod kruszonom posypkom

SKŁADNIKI:

 

  • 1kg ┼Ťwiy┼╝ych ┼Ťliwek
  • 200g mas┼éa
  • 1 szolka drobnego cukru (ok 200g)
  • ok 300g m─ůki

JAK ZROBI─ć?
  1. z mas┼éa, cukru i m─ůki rychtujymy posypka - miyszomy ze sob─ů wszystkie sk┼éadniki, ciasto mo mie─ç tako konsystyncja ┼╝eby sz┼éo go pokruszy─ç
  2. ┼Ťliwki umy─ç, oderwa─ç ogonki i wyci─ůgn─ů─ç pestki, przekro─ç na p├│┼é
  3. za┼é─ůczomy piekarnik na 180oC
  4. na dno naczynia uk┼éodomy ┼Ťliwki i na wiyrch kruszymy posypka
  5. piekymy ok 45minut

WSKAZ├ôWKA: idzie podowa─ç z lodami waniliowymi i bitom ┼Ťmietanom na gorko ale dobrze smakuje ty┼╝ zimne