kartofle strugomy i krejymy na plastry ok 0,5cm grubości
czosnek obiyromy i krejymy tyż na plasterki
na tyglik wlywomy olyj i jak sie rozgrzeje to wciepujymy czosnek
czosnek chwila smażymy na delikatnym łogdniui wyciągomy (chodzi ino ło to coby nawoniać łolyj na kerym bydymy smażić kartofle)
kartofle wciepujymy na rozgrzoty tłuszcz i smażymy z obu stron na złoto
w osobnyj misce rychtujymy masa jajeczno tzn wbijomy jajca i bełtomy, dodowomy posiekany szczypior i koperek, pokroto w kostka tomata i solymy do smaku
masa jajeczno miyszomy, dodowomy śmietonka i jeszcze roz dokładnie miyszomy
na usmażone kartofle wylywomy masa jajeczno i przikrywomy deklym
trzimiymy na małym łogniu ok 15minut
po tym czasie ściepujymy dekiel i trzymiymy jeszcze ok 10min aż wszystko sie zetnie i ranty trocha sie przirumiyniom