Smażone kartofle z jajcym i śmietonkom

SKŁADNIKI:

  • 3 kartofle
  • 3 ząbki czosku
  • olyj do smażynio
  • 4 jajca
  • 1 tomata
  • szczypior ze cebule (ewyntualnie sznitloch)
  • koperek
  • 200ml śmietonki słodkij
  • sól do smaku

JAK ZROBIĆ?
  1. kartofle strugomy i krejymy na plastry ok 0,5cm grubości
  2. czosnek obiyromy i krejymy tyż na plasterki
  3. na tyglik wlywomy olyj i jak sie rozgrzeje to wciepujymy czosnek
  4. czosnek chwila smażymy na delikatnym łogdniui wyciągomy (chodzi ino ło to coby nawoniać łolyj na kerym bydymy smażić kartofle)
  5. kartofle wciepujymy na rozgrzoty tłuszcz i smażymy z obu stron na złoto
  6. w osobnyj misce rychtujymy masa jajeczno tzn wbijomy jajca i bełtomy, dodowomy posiekany szczypior i koperek, pokroto w kostka tomata i solymy do smaku
  7. masa jajeczno miyszomy, dodowomy śmietonka i jeszcze roz dokładnie miyszomy
  8. na usmażone kartofle wylywomy masa jajeczno i przikrywomy deklym
  9. trzimiymy na małym łogniu ok 15minut
  10. po tym czasie ściepujymy dekiel i trzymiymy jeszcze ok 10min aż wszystko sie zetnie i ranty trocha sie przirumiyniom