Sos boloński

SKŁADNIKI:

  • 25dkg wo┼éowiny mlotyj
  • 25dkg wieprzowiny mlotyj (nojlepij lopatki)
  • 1 wielko cebula
  • 2 z─ůbki czosku
  • 2 marekwie 200g
  • 3 ┼éodygi selera naciowego
  • biksa tomat├│w w konskach 400g
  • 3 ┼éy┼╝ki koncentratu pomidorowego
  • 1/3 szolki mlyka
  • 1L bulionu
  • olyj do sma┼╝ynio
  • s├│l, oregano i pieprz

JAK ZROBI─ć?
  1. do tygla wlo─ç olyj do sma┼╝ynio i wciepa─ç posiekano cebula - sma┼╝i─ç ok 8-10min
  2. jak sie cebula przisma┼╝y to dociepujymy pokroty w plasterki czosnek - sma┼╝i─ç ok 2min
  3. marekwia i ┼éodygi selera krejymy do┼Ť─ç drobno, nojlepij w kosteczka i dociepuymy na tygiel, ca┼éo┼Ť─ç sma┼╝ymy jakie┼Ť 5min
  4. gymiza przeciepujymy do wiynkszego garca a na tyglu smażymy miynso ok 10min, cały czos miyszać coby sie niy posklejało (idzie doloć trocha oleju)
  5. podsma┼╝one miynso przeciepujymy do garca i dolywomy podgrzoty bulion
  6. doprawi─ç solom, pieprzym i oregano
  7. dociepa─ç tomaty z biksy i koncyntrat, ca┼éo┼Ť─ç miyszomy i doprowadzomy do wrzocio, przikrywomy garniec deklym i trzimiymy na ma┼éym ┼éogniu ok 2h
  8. 30min przed końcym warzynio doloć mlyko, doprowadzić do wrzocio, zmniyjszyć łogiyń i dusić jeszcze te 30min

WSKAZ├ôWKA: idzie podowa─ç z nudlami do spaghetti, nudlami ┼Ťwiderkami abo ry┼╝ym