Surówka z biołyj kapusty

SKŁADNIKI:

  • pół główki małyj kapusty
  • 1 marekwia
  • 1 myńszo cebula
  • zielono pietruszka abo koperek
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • miód
  • sól i pieprz

JAK ZROBIĆ?
  1. kapusta poszatkować abo drobno pokroć
  2. marekwia zetrzić na rubych łoczkach
  3. cebula posiekać na drobno kosteczka
  4. zielonyj pietruszki abo koperku nasiekać srogo łyżka i dociepać do całości
  5. tera wszystko delikatnie wymiyszać i doprawić solom i pieprzym (ok 2 płaskie łyżeczki soli i płasko łyżeczka pieprzu)
  6. w małyj miseczce miyszomy sos - 2 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu - całość miyszomy i dodowomy do surówki
  7. surówka dobrze jest dać do lodówki żeby wszystkie składniki sie "przegryzły"
  8. przed podaniym jeszcze roz wymiyszać

WSKAZÓWKI: idealno do grilla, obiadu