Swojski wuszt pieczony

SKŁADNIKI:

  • 1,5kg karczku, ┼éopatki (mo┼╝e by─ç jeszcze schaby i szinki - nojlepij pomiysza─ç) - miynsa mo by─ç w sumie 1,5kg
  • 0,5kg boczku
  • 30g soli peklowyj
  • 4g pieprzu
  • 3 wiynksze z─ůbki czosku
  • szczypta ga┼éki muszkato┼éowyj
  • ewyntualnie trocha ja┼éowca

JAK ZROBI─ć?
  1. miynso zmielić na grubył łoczkach (ok 8) a boczek na małych, zasolić i łostawić na 2-3dni we lodówce ale codziynnie doglondać i przemiyszać
  2. przed nabijaniym do jelit doda─ç reszta przipraw (pieprz, przeci┼Ťniynty przez preska czosnek, ga┼éka i ewyntualnie ja┼éowiec)
  3. dokładnie wymiyszać i nabić do jelit
  4. zrobi─ç se wuszty abo idzie ┼éostawi─ç taki ┼Ťlimok z wusztu i piyc w nagrzotym do 100oC piekarniku z termoobiegiym przez 2-3h - obserwowa─ç