Syr bioły a'la kaukaski

SKŁADNIKI:

  • 1L mlyka ┼Ťwiy┼╝ego (niy UHT)
  • 200g ┼Ťmimetany 18%
  • 2 jajca
  • 2 ┼éy┼╝eczki soli
  • gaza, sitko, pielucha abo koszyczek do syra

JAK ZROBI─ć?
  1. do mlyka wsuć 2 łyżeczki soli i doprawadzić do warzynio (uważać żeby niy uciykło)
  2. w miyndzyczasie do osobnego naczynio przeciepa─ç ┼Ťmietana i wbi─ç 2 jajca - wymiysza─ç np trzepaczkom
  3. do warz─ůcego sie mlyka wlo─ç miyszanka ze ┼Ťmietany i jajec, wymiysza─ç i trzima─ç na ma┼éym ┼éogniu tak d┼éugo a┼╝ sie oddzieli serwatka
  4. do wiynkszego sitka wrazi─ç gaza i przecedzi─ç nasz produkt
  5. przeciepa─ç do pieluchy abo koszyczka do syra, ewyntualnie do ┼Ťciyreczki i zostawi─ç we lod├│wce na conajmnij 4h

WSKAZÓWKA: syr je koloru krymowego a smakiym przipomino Ricotta