Syr bioły a'la kaukaski

SKŁADNIKI:

  • 1L mlyka świyżego (niy UHT)
  • 200g śmimetany 18%
  • 2 jajca
  • 2 łyżeczki soli
  • gaza, sitko, pielucha abo koszyczek do syra

JAK ZROBIĆ?
  1. do mlyka wsuć 2 łyżeczki soli i doprawadzić do warzynio (uważać żeby niy uciykło)
  2. w miyndzyczasie do osobnego naczynio przeciepać śmietana i wbić 2 jajca - wymiyszać np trzepaczkom
  3. do warzącego sie mlyka wloć miyszanka ze śmietany i jajec, wymiyszać i trzimać na małym łogniu tak długo aż sie oddzieli serwatka
  4. do wiynkszego sitka wrazić gaza i przecedzić nasz produkt
  5. przeciepać do pieluchy abo koszyczka do syra, ewyntualnie do ściyreczki i zostawić we lodówce na conajmnij 4h

WSKAZÓWKA: syr je koloru krymowego a smakiym przipomino Ricotta