Syrnik crème brûlée

SKŁADNIKI:

 

  • 200g ciasteczek maślanych
  • 50g masła
  • 300g śmietanki min 30%
  • 110g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • nasiona z 1 laski wanilii
  • 200g mlyka 3,2%
  • 500g twarogu z kiblika
  • 250g syrka mascarpone
  • 5 jajec
  • 3 łyżki bronotnego cukru

JAK ZROBIĆ?

  1. gnietymy ciasteczka na blank drobno (choby na pył) masło roztopiomy w tygliku, wlywomy do ciasteczek, dokładnie miyszomy i wysypujymy na tortownica (śr. 24cm) wyłożono papiórym do pieczynio - wyrównujymy, dociskomy i wkłodomy do lodówki
  2. do gorczka wlywomy śmietonka, dodowomy cukier, cukier waniliowy i nasiona z laski wanilii - podgrzywomy na tela, żeby cukier sie rozpuścił
  3. do gorczka ze śmietonkom dodowomy mlyko, twaróg, syrek mascarpone i jajca - wszystko razym miksujymy aż do uzyskanio jednolityj, lejoncyj masy
  4. wyciągomy blaszka z ciasteczkami ze lodówki i delikatnie wlywomy masa syrowo do blachy
  5. rozgrzywomy piekarnik do 170, wrażujymy syrnik na 15minut, po tym czasie zmniyjszomy tymperatura do 120 i piekymy syrnik jeszcze 80minut
  6. po wyciągniyńciu z piekarnika, zostawiomy syrnik na około 2h co odpocznie i wychłodnie i wrażujymy go do lodówki nojlepij na cało noc
  7. przed samym podaniym posypujymy syrnik po wiyrchu bronotnym cukrym i opolomy palnikiym tak żeby sie skrystalizowoł ale niy spolił!


WSKAZÓWKA 1: syrnik po wyciągniyńciu z piekarnika jest miynki i zdo sie choby jeszcze był lejoncy - spokojnie łon wytyngnie
WSKAZÓWKA 2: jak ni mocie palnika to styknie ino posuć bronotnym cukrym tyn syrnik, tyż je taki dobry