Szinka na pryndki łobiod

SKŁADNIKI:

  • surowo szinka
  • mąka
  • czosnek granulowany
  • margarina do smazynio
  • sól

JAK ZROBIĆ?
  1. szinka krejymy na konski grubości max 1,5cm a wielkości ok 5x5cm
  2. kożdy konsek lekko klepiymy tłuczkiym do miynsa ale niy rozbijomy jak kotlet!
  3. na tyglu rozgrzywomy margarina
  4. na talyrz wsypujymy mąka
  5. kożdy konsek miynsa sypiymy solom i oprószomy mąką (niy za fest, coby miynso niy było blank oklejony mąką)
  6. oprószone mąką konski miynsa kładymy na rozgrzoty fet i smażymy z obu stron
  7. za fest niy piekymy ino tak coby te miynso sie lekko zarumiyniło
  8. trzimimy miynso na tyglu na delikatnym łogniu i po chwili oprószomy czoskiym granulowanym, lekko podlywomy wodom, trzimiymy na łogniu ok 7-10min po czym przikrywomy deklym, wyłączomy palnik i zostawiomy chwila żeby sie miynso łodpoczło
  9. idzie zjeś z kartoflami i surówkom