{jcomments on}

Szinka w sosie chrzanowym

SKŁADNIKI:

  • 3 plastrów szinki (surowe miynso)
  • 1 ząbek czosku
  • 300ml bulionu
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 200g śmietanki
  • 1 łyżka posiekanyj natki pietruszki
  • oliwa do smażynio
  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

JAK ZROBIĆ?
  1. szinka pokroto w plastry idzie delikatnie rozklupać tłuczkiym, doprawić solom, pieprzym i przeciśniyntym przez preska czoskiym
  2. miynso obsmażić na oliwie, przełożyć do bulionu i dodać listek i ziele
  3. przikryć garniec i warzić ok 50minut (aż miynso bydzie miynkie)
  4. mnij wiyncyj w połowie warzynio do garca dodać potarty chrzan
  5. na koniec dodać śmietana i natka pietruszki

WSKAZÓWKA:  w czasie warzynio miynso obrócić ze 2 abo 3 razy żeby sie fajnie uwarziło równomiernie