Szinka w sosie chrzanowym

SKŁADNIKI:

  • 3 plastr├│w szinki (surowe miynso)
  • 1 z─ůbek czosku
  • 300ml bulionu
  • 2 ┼éy┼╝ki tartego chrzanu
  • 200g ┼Ťmietanki
  • 1 ┼éy┼╝ka posiekanyj natki pietruszki
  • oliwa do sma┼╝ynio
  • s├│l, pieprz, li┼Ť─ç laurowy, ziele angielskie

JAK ZROBI─ć?
  1. szinka pokroto w plastry idzie delikatnie rozklupa─ç t┼éuczkiym, doprawi─ç solom, pieprzym i przeci┼Ťniyntym przez preska czoskiym
  2. miynso obsmażić na oliwie, przełożyć do bulionu i dodać listek i ziele
  3. przikry─ç garniec i warzi─ç ok 50minut (a┼╝ miynso bydzie miynkie)
  4. mnij wiyncyj w połowie warzynio do garca dodać potarty chrzan
  5. na koniec doda─ç ┼Ťmietana i natka pietruszki

WSKAZÓWKA:  w czasie warzynio miynso obrócić ze 2 abo 3 razy żeby sie fajnie uwarziło równomiernie