Szpinak na obiod

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg szpinaku ┼Ťwiy┼╝ego
  • 1/5 kostki mas┼éa
  • 2 ┼éy┼╝ki m─ůki
  • 2 ┼éy┼╝ki mlyka
  • 3 z─ůbki czosku
  • 2 jajka
  • 0,5 kulki ga┼éki muszkato┼éowyj
  • 1 ┼éy┼╝ka kwa┼Ťnyj ┼Ťmietany

JAK ZROBI─ć?

  1. szpinak sparzi─ç wrz─ůtkiym ok 5min
  2. odcedzić, przeloć zimnom wodom, drobno posiekać nożym a długie ogonki oberwać
  3. do tyglika wciepa─ç mas┼éo, m─ůka i zrobi─ç zesmo┼╝ka
  4. doda─ç mlyko, wciepa─ç szpinak i sma┼╝i─ç ok 10min
  5. czynsto miyszać, żeby sie niy przipoliło a jak bydzie za dużo wody to odparować jom
  6. jajca rozbełtać w miseczce i wloć do tyglika ze szpinakiym - miyszać
  7. czosnek przeci─ç przez preska abo zgniy┼Ť─ç no┼╝ym i potym uciyra─ç no┼╝ym na desce z solom i doda─ç do szpinaku
  8. gałka zetrzić i wciepać do szpinaku
  9. doda─ç smietana i doprawi─ç