Zapiekanka z kaszy jaglanyj, blomkula i marekwi

SKŁADNIKI:

  • 80g suchyj kaszy jaglanyj
  • 200g blomkula (kalafiora)
  • 150g cebuli
  • 100g marekwi
  • 100g selera
  • 1 jajco
  • 150g jogurtu naturalnego
  • 30g syra
  • oliwa, sól, pieprz, koperek
  • ząbek czosku

JAK ZROBIĆ?
  1. kasza jaglano przeloć wrzątkiym i uwarzić w osolonyj wodzie
  2. blomkul podzielić na różyczki, marekwia i seler obrać i potrzić na tarce na wielkich łoczkach
  3. cebula poszatkować i podsmażić, dodać marekwia, blomkul i seler i tyż podsmażić chwilka, wloć ciutka wody i dusić pod przikryciym ok 15minut
  4. doprawić solom i pieprzym
  5. w asyjetce miyszmy jajco, jogurt, trocha soli, pieprzu, koperek i przeciśniynty przez peska czosnek, do jogurtu dodwć tyż starty na małych łoczkach syr
  6. kasza wymiyszać z warzywami, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zaloć masą jogurtowo-syrowom
  7. piyc w piekarniku nagrzotym do 180oC przez 15minut

WSKAZÓWKA: potrzebujymy naczynie żaroodpornei piekarnik, tako porcja styknie do 2-ch rosłych chopów co dużo lubiom zjeś abo do rodzinki 3-4-osobowyj