Zapiekanka z kaszy jaglanyj, blomkula i marekwi

SKŁADNIKI:

  • 80g suchyj kaszy jaglanyj
  • 200g blomkula (kalafiora)
  • 150g cebuli
  • 100g marekwi
  • 100g selera
  • 1 jajco
  • 150g jogurtu naturalnego
  • 30g syra
  • oliwa, s├│l, pieprz, koperek
  • z─ůbek czosku

JAK ZROBI─ć?
  1. kasza jaglano przelo─ç wrz─ůtkiym i uwarzi─ç w osolonyj wodzie
  2. blomkul podzielić na różyczki, marekwia i seler obrać i potrzić na tarce na wielkich łoczkach
  3. cebula poszatkowa─ç i podsma┼╝i─ç, doda─ç marekwia, blomkul i seler i ty┼╝ podsma┼╝i─ç chwilka, wlo─ç ciutka wody i dusi─ç pod przikryciym ok 15minut
  4. doprawi─ç solom i pieprzym
  5. w asyjetce miyszmy jajco, jogurt, trocha soli, pieprzu, koperek i przeci┼Ťniynty przez peska czosnek, do jogurtu dodw─ç ty┼╝ starty na ma┼éych ┼éoczkach syr
  6. kasza wymiysza─ç z warzywami, prze┼éo┼╝y─ç do naczynia ┼╝aroodpornego i zalo─ç mas─ů jogurtowo-syrowom
  7. piyc w piekarniku nagrzotym do 180oC przez 15minut

WSKAZ├ôWKA: potrzebujymy naczynie ┼╝aroodpornei piekarnik, tako porcja styknie do 2-ch ros┼éych chop├│w co du┼╝o lubiom zje┼Ť abo do rodzinki 3-4-osobowyj