Zupa gulaszowo

SKŁADNIKI:

  • ok 1kg wieprzowiny (karczek, ┼éopatka, szinka)
  • 3 ┼Ťrednie kartofle
  • 1 wielko cebula
  • 1 pietruszka
  • 1 papryka czerwono
  • 2 marekwie
  • 4 ┼╝abki czosku
  • biksa tomat├│w abo koncyntrat pomidorowy
  • 1-1,2L bulionu
  • olyj do sma┼╝ynio (mo┼╝e by─ç smalec)
  • prziprawy: s┼éodko papryka, ostro papryka, s├│l i pieprz

JAK ZROBI─ć?
  1. miynso umy─ç i pokro─ç na ma┼ée konski (wed┼éug uznanio), podsma┼╝i─ç na patelni na oleju abo smalcu i przeciepa─ç ca┼éo┼Ť─ç do garca
  2. cebula obrać i posiekać, posmażić na tłuszczu na tyglu, po chwili dociepać pokroty na plasterki czosnek - smażić chwila i przeciepać do garca
  3. marekwia i pietruszka pokroć na półplastry a papryka na kosteczka i razym podsmażić na tylgu na tłuszczu i przeciepać do garca i zaloć bulionym
  4. doda─ç prziprawy do smaku, wymiysza─ç, prziwrzi─ç garniec deklym i warzi─ç ze 1,5h
  5. po tym czasie dociepać tomaty abo przeciyr, pokrote w kosteczka kartofle i warzić jeszcze ze 30min, tak coby kartofle były miynkie
  6. na koniec idzie jeszcze doprawi─ç bo wiadomo ┼╝e kartofle wyci─ůgnom s├│l