Zupa koperkowo

SKŁADNIKI:

  • 1L bulionu
  • pynczek koperku
  • 3 kartofle
  • 3 marekwie
  • 1 cebula dymka ze szczypiorkiym
  • 2 ┼éy┼╝ki mas┼éa
  • 4 ┼éy┼╝ki ┼Ťmietonki krym├│wki 30%
  • s├│l, ga┼éka muszkato┼éowo, oregano (ewyntualnie kurkuma)

JAK ZROBI─ć?
  1. w garcu roztopić masło i podsmażić przez ok 10minut bez przikrycio pokrote na kostka warzywa - kartofle, marekwia, cebula i szczypior (szczypior posiekać)
  2. po 10minutach do garca wlo─ç bulion i prziprawi─ç do smaku solom, ga┼ék─ů, oregano i opcjonalnie kurkum─ů
  3. zupa warzić na małym łogniu przez ok 15minut
  4. koperek umy─ç, drobno pocieka─ç i wsu─ç do warz─ůcyj sie zupy - bulka─ç ok 5minut
  5. na som koniec dolo─ç ┼Ťmietonka (abo mlyko) i doprowadzi─ç do zagotowanio

WSKAZ├ôWKA: w przepisie idzie pomin─ů─ç kartofle i osobno uwarzi─ç nudle abo ry┼╝