Zupa krym z groszku zielonego

SKŁADNIKI:

 

  • 400g groszku zielonego (abo mrożonego)
  • 0,5L bulionu warzywnego
  • 1 średnio cebula
  • 2 ząbki czosku
  • masło
  • łyżka suszonego lubczyku (abo gałązka świyżego)
  • 3 łyżki śmietonki krymówki (abo kwaśnyj śmietany 18%)
  • sół i pieprz do smaku
  • ewyntualnie sok z cytryny

JAK ZROBIĆ?
  1. przesmażomy posiekano cebula na maśle razymz czoskiym
  2. do usmażonyj cebuli dosypujymy groszek, dodowomy lubczyk i wlywomy bulion
  3. zupa warzymy ok 10minut, odłowiomy pora kulek groszku do ozdoby
  4. reszta zupy blyndujymy na gładko
  5. do zblyndowanyj zupy dolywomy śmietana, miyszomy i doprawiomy do smaku
  6. gotowo zupa rozlywomy na talyrze, dowomy na środek łyżka śmietany i na wiyrch pora kulek groszku