Zupa krym z groszku zielonego

SKŁADNIKI:

  • 400g groszku zielonego (abo mro┼╝onego)
  • 0,5L bulionu warzywnego
  • 1 ┼Ťrednio cebula
  • 2 z─ůbki czosku
  • mas┼éo
  • ┼éy┼╝ka suszonego lubczyku (abo ga┼é─ůzka ┼Ťwiy┼╝ego)
  • 3 ┼éy┼╝ki ┼Ťmietonki krym├│wki (abo kwa┼Ťnyj ┼Ťmietany 18%)
  • s├│┼é i pieprz do smaku
  • ewyntualnie sok z cytryny

JAK ZROBI─ć?
  1. przesma┼╝omy posiekano cebula na ma┼Ťle razymz czoskiym
  2. do usma┼╝onyj cebuli dosypujymy groszek, dodowomy lubczyk i wlywomy bulion
  3. zupa warzymy ok 10minut, odłowiomy pora kulek groszku do ozdoby
  4. reszta zupy blyndujymy na gładko
  5. do zblyndowanyj zupy dolywomy ┼Ťmietana, miyszomy i doprawiomy do smaku
  6. gotowo zupa rozlywomy na talyrze, dowomy na ┼Ťrodek ┼éy┼╝ka ┼Ťmietany i na wiyrch pora kulek groszku