Zupa szparagowo

SKŁADNIKI:

 

  • konski indyka na zupa (np. kark, skrzidło)
  • 2 marekwie myńsze abo 1 wiynkszo
  • konsek selera
  • 1 pietruszka
  • 0,5kg szparagów
  • 5 ząbków czosku
  • mały pynczek sznitlocha
  • pół szolki śmietonki 30%
  • masło klarowane
  • sól i pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • młode kartofle


JAK ZROBIĆ?
  1. warzymy zupa tzn. do garca wciepujymy konski indyka, marekwia, pietruszka, seler, dodowomy ze 2L wody, dodowomy łyżka soli, 2 listki laurowe, 5 kulek ziela i troszka pieprzu
  2. rosół warzymy pod przikryciym ok 1,5h
  3. na tyglu rozgrzywomy masło klarowane, czosnek krejymy na plasterki i wciepujymy do tyglika i delikatnie podsmażomy
  4. sprawiomy szparagi - myjymy i odłamujymy zdrewniałe końcówki, krejymy miynkie czyńści na konski i wciepujymy na tygiel
  5. do tyglika dociepujymy tyż płasko łyżeczka soli i podsmażomy ok 10minut
  6. uwarzony rosół przecedzomy, dociepujymy zawartość tyglika
  7. z łodcedzonych warzyw bierymy marekwia, krejymy w półplasterki i dociepujymy do zupy
  8. do garca tyż wciepujymy poszatkowany sznitloch i dodowomy śmietonka
  9. zupa warzymy jeszcze z 10min na małym ogniu i w razie potrzeby doprawiomy
  10. w osobnym garcu warzymy kartofle, jak momy młode to je dokładnie myjymy i szorujymy i warzymy w osolonyj wodzie w mundurkach tzn niy obiyromy
  11. uwarzone kartofle odcedzomy i wciepujymy na osobny talyrz
  12. zupa podowomy na głymbokim talyrzu a kartofle sie kożdy dobiyro som