Zupa z blomkula

SKŁADNIKI:

  • 1 blomkul (kalafior)
  • 2 pietruszki
  • 2 marekwie
  • ma┼éy seler
  • 4 z─ůbki czosku
  • 4 ┼éy┼╝ki kaszy jaglanyj
  • koperek
  • 2,5L wody
  • s├│l i pieprz

JAK ZROBI─ć?
  1. marekwia, pietruszka i seler obrać i pokroć na półplastry, blomkul podzielć na małe różyczki, dać do garca i zaloć wodom
  2. do garca do┼éo┼╝y─ç przeci┼Ťniynty przez preska czosnek i warzi─ç ok 15minut
  3. kasza jaglano przelo─ç wodom, doda─ç do harca i warzi─ç nastympne 15minut
  4. doda─ç posiekany koperek i doprawi─ç solom i pieprzym

WSKAZÓWKA: w punkcie 4 idzie dodać 3łyżki parmezanu i sok z połowy cytryny