Zupa z fasolki szparagowyj

SKŁADNIKI:

  • 1 udko z kurczaka
  • konsek pora
  • konsek selera
  • ma┼éo pietruszka
  • 2 my┼äsze marekwie
  • s├│l, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
  • ok 500g ┼╝o┼étyj abo zielonyj fasolki szparagowyj
  • ze 4 kartofle
  • mas┼éo klarowane
  • ┼Ťmietanka 30%
  • koperek zielony

JAK ZROBI─ć?
  1. z udka, pora, selera, pietruszki, marekwie uwarzić rosół, dodać sół, pieprz ziele angielskie i listek laurowy
  2. jak nom sie ros├│┼é uwarzi to wyci─ůgomy z niego warzywa i miynso, reszta przecedzi─ç
  3. kartofle pokroć w kosteczka, wciepać do rosołu i warzić ok 10minut
  4. fasolka przirychtowa─ç, tzn odkro─ç ko┼äc├│wki i pokro─ç na takie 3cm konski i dociepa─ç do zupy razym z ┼éy┼╝k─ů mas┼éa klarowanego
  5. warzi─ç ca┼éo┼Ť─ç do miynko┼Ťci
  6. jak sie zupa warzi, miynso obra─ç i pokro─ç, marekwia ty┼╝ pokro─ç a koperek umy─ç i posieka─ç
  7. do zupy doda─ç miynso, koperek i marekwia, zawarzi─ç i zabieli─ç ┼Ťmietonkom
  8. doprawi─ç do smaku

WSKAZÓWKA: idzie dodać trocha kurkumy i chili coby zmiynić delikatnie smak