Zupa z oberiby

SKŁADNIKI:

  • pynczek oberiby z li┼Ťciami (bulwa+li┼Ťcie m┼éode)
  • gymiza (marekwia, pietruszka, seler)
  • miynso na zupa (┼╝eberka abo udko z kurczaka)
  • kartofle
  • 2 z─ůbki czosku
  • mas┼éo
  • m─ůka
  • s├│l
  • pieprz


JAK ZROBI─ć?

  1. warzymy bulion z miynsa, lekko doprawiony
  2. gymiza trzymy na wielkich oczkach i wciepujymy do bulionu
  3. li┼Ťcie umy─ç, sparzi─ç i zalo─ç zimnom wodom, posieka─ç na drobno i wciepa─ç do wywaru
  4. bulwy myjymy, obiyromy i krejymy w kostka tak jak kartofle
  5. warzymy tak długo aż wszystko bydzie miynkie
  6. na tyglu topiymy mas┼éo i dodowomy m─ůka - wlywomy troszka wywaru i robiymy zesmo┼╝ka
  7. na koniec warzynio zgniatomy czosnek i rozciyromy z solom, dodowomy do wywaru
  8. ca┼éo┼Ť─ç doprawiomy wed┼éug uznanio