Apfelstrudel

SKŁADNIKI:

  • 1 szolka m─ůki
  • 1 szolka cukru
  • 1 ┼éy┼╝ka proszku do pieczynio
  • 4 jabka
  • 1 szolka r├│dzynek (abo suszonyj ┼╝urawiny)
  • 2 ┼éy┼╝eczki cynamonu
  • 3 jajca
  • 1 ┼éy┼╝ka cukru
  • 120g mas┼éa


JAK ZROBI─ć?

  1. jabka łostrugać i pokroć na ćwiartki a potym na plasterki
  2. pokrote jabka zasu─ç cynamonym i wymiysza─ç z r├│dzynkami abo ┼╝urawinom
  3. do drugigo naczynio (miski) wsu─ç m─ůka, cukier, proszek do pieczynio i wymiysza─ç ┼éy┼╝kom abo rynkom
  4. do nastympnyj miski wbić jajca i wymiyszać z łyżkom cukru
  5. tortownica obkłodomy papiórym i na dnowysypujymy jabka z cynamonym i ródzynkami (żurawinom)
  6. delikatnie jabka r├│wnomy ale niy uciskomy i na┬á te jabka wysuwomy m─ůka z cukrym i proszkiym
  7. roztapiomy mas┼éo na tygliku i wylywomy na m─ůka
  8. na som wiyrch wylywomy jajca z cukrym
  9. wra┼╝ujymy do nagrzotego do 180oC piekarnika na ok 45 minut



WSKAZÓWKA: Polecomy podować z sosym budyniowym:

  • 1 budy┼ä wanioliowy abo ┼Ťmietankowy
  • 700-800ml mlyka
  • 2 ┼éy┼╝ki cukru (jak budy┼ä je bez cukru)
W ma┼éyj ilo┼Ťci mlyka rozfyrla─ç budy┼ä, reszta mlyka uwarzi─ç, jak sie bydzie warzi─ç to wlywa─ç rozrobiony budy┼ä i fest energicznie miysza─ç, warzi─ç ok 1 minuta i ┼Ťci─ůgn─ů─ç z ┼éognia - idzie sie ty┼╝ doda─ç mas┼éo abo ┼Ťmietonka 30%