Apfelstrudel

SKŁADNIKI:

  • 1 szolka mąki
  • 1 szolka cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczynio
  • 4 jabka
  • 1 szolka ródzynek (abo suszonyj żurawiny)
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 3 jajca
  • 1 łyżka cukru
  • 120g masła


JAK ZROBIĆ?

  1. jabka łostrugać i pokroć na ćwiartki a potym na plasterki
  2. pokrote jabka zasuć cynamonym i wymiyszać z ródzynkami abo żurawinom
  3. do drugigo naczynio (miski) wsuć mąka, cukier, proszek do pieczynio i wymiyszać łyżkom abo rynkom
  4. do nastympnyj miski wbić jajca i wymiyszać z łyżkom cukru
  5. tortownica obkłodomy papiórym i na dnowysypujymy jabka z cynamonym i ródzynkami (żurawinom)
  6. delikatnie jabka równomy ale niy uciskomy i na  te jabka wysuwomy mąka z cukrym i proszkiym
  7. roztapiomy masło na tygliku i wylywomy na mąka
  8. na som wiyrch wylywomy jajca z cukrym
  9. wrażujymy do nagrzotego do 180oC piekarnika na ok 45 minut



WSKAZÓWKA: Polecomy podować z sosym budyniowym:

  • 1 budyń wanioliowy abo śmietankowy
  • 700-800ml mlyka
  • 2 łyżki cukru (jak budyń je bez cukru)
W małyj ilości mlyka rozfyrlać budyń, reszta mlyka uwarzić, jak sie bydzie warzić to wlywać rozrobiony budyń i fest energicznie miyszać, warzić ok 1 minuta i ściągnąć z łognia - idzie sie tyż dodać masło abo śmietonka 30%