SKŁADNIKI:
- 1 szolka mąki
- 1 szolka cukru
- 1 łyżka proszku do pieczynio
- 4 jabka
- 1 szolka ródzynek (abo suszonyj żurawiny)
- 2 łyżeczki cynamonu
- 3 jajca
- 1 łyżka cukru
- 120g masła
JAK ZROBIĆ?
- jabka łostrugać i pokroć na ćwiartki a potym na plasterki
- pokrote jabka zasuć cynamonym i wymiyszać z ródzynkami abo żurawinom
- do drugigo naczynio (miski) wsuć mąka, cukier, proszek do pieczynio i wymiyszać łyżkom abo rynkom
- do nastympnyj miski wbić jajca i wymiyszać z łyżkom cukru
- tortownica obkłodomy papiórym i na dnowysypujymy jabka z cynamonym i ródzynkami (żurawinom)
- delikatnie jabka równomy ale niy uciskomy i na te jabka wysuwomy mąka z cukrym i proszkiym
- roztapiomy masło na tygliku i wylywomy na mąka
- na som wiyrch wylywomy jajca z cukrym
- wrażujymy do nagrzotego do 180oC piekarnika na ok 45 minut
WSKAZÓWKA: Polecomy podować z sosym budyniowym:
- 1 budyń wanioliowy abo śmietankowy
- 700-800ml mlyka
- 2 łyżki cukru (jak budyń je bez cukru)
W małyj ilości mlyka rozfyrlać budyń, reszta mlyka uwarzić, jak sie bydzie warzić to wlywać rozrobiony budyń i fest energicznie miyszać, warzić ok 1 minuta i ściągnąć z łognia - idzie sie tyż dodać masło abo śmietonka 30%