Syr po gruzińsku

SKŁADNIKI:

  • ok 400g twarogu tłustego
  • 1 czyrwono cebula
  • 2-3 łogórki konserwowe abo kiszone
  • 150g majonezu
  • 200g śmietany 18%
  • 3 łyżeczki sosu sojowego jasnego
  • 4 ząbki czosku

SKŁADNIKI NA ZALYWA:
  • 0,5 L wody
  • 3 łyżeczki sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka soli

JAK ZROBIĆ?
  1. syr krejymy w plastry 1-1,5cm i ukłodomy w pojymniku
  2. składniki na zalywa dokładnie ze sobą miyszomy, zalywomy plastry syra i wrażujymy na 24h do lodówki
  3. na rugi dziyń syr odsączomy ze zalywy i rychtujymy przezroczysto miseczka
  4. do miski kruszymy w palcach odsączony syr
  5. w osobnyj asyjetce miyszomy ze sobą majonez, śmietana, sos sojowy i przeciskomy przez preska czosnek, wszystko dokłądnie miyszomy i zalywomy syr we miseczce
  6. łogórki i cebula krejymy w drobno kosteczka i dekorujymy nasz syr po wiyrchu
  7. przed podaniym wrażujymy jeszcze do lodówki na conajmnij godzinka